Udviklingsmodul

Webinar: Bliv klogere på demokratiske virksomheder

tirsdag d. 22. oktober 2024
Kl. 8.30-9.30

Gratis

Tilmeldingsfrist:
mandag d. 21. oktober 2024 kl. 10:00

Webinar via Teams

I Danmark har vi politisk fokus på et alsidigt erhvervsliv, og her spiller de forskellige modeller for at etablere og drive en demokratisk virksomhed en vigtig rolle.

Demokratiske virksomheder og medarbejderejede modeller er blevet mere populære som en del af en bredere trend mod bæredygtighed og social ansvarlighed i erhvervslivet. Men hvad er demokratiske virksomheder egentlig – og vidste du, at der er ny lovgivning på vej på området?

I Danmark er der en lang tradition for demokratiske virksomheder, bl.a. med de første andelsmejerier fra midten af 1800-tallet og frem til i dag, hvor det skønnes, at der er mere end 7.000 demokratiske virksomheder i landet.

I 2022 kom en ekspertarbejdsgruppe nedsat af Erhvervsministeren med en række anbefalinger til, hvordan man kan skabe bedre vilkår for demokratiske virksomheder. En politisk aftale fra 1. december 2023 har fulgt op på en række af disse anbefalinger. Som følge heraf træder der bl.a. nye regler i kraft for demokratiske virksomheder den 1. juli 2024.

På dette webinar bliver du introduceret til, hvad en demokratisk virksomhed er, og hvad den nye lov om demokratiske virksomheder indebærer. Du bliver bl.a. introduceret til:

  • Hvad er en demokratisk virksomhed?
  • De forskellige typer af demokratiske virksomheder
  • Nye lovtiltag for demokratiske virksomheder

Oplægsholder er Olivia Hansen, jurist og specialkonsulent i Erhvervsstyrelsen. Olivia har været involveret i den nye lov om bedre vilkår for demokratiske virksomheder samt opfølgning på den politiske aftale om demokratiske virksomheder. Derudover har hun gennem sit tidligere arbejde som advokat beskæftiget sig med konkret rådgivning af demokratiske virksomheder.

Tilmeld dig modulet her